چرخه زندگی یولاف وحشی

ساخت وبلاگ

علف های هرز باریک برگ یکساله مزارع گندم و جو

یولاف وحشی (جو کوهی)

Avena fatua L

گیاهشناسی:

یولاف وحشی گیاهی یک ساله از خانواده Poaceae که ارتفاع آن بین 25 تا 150 سانتیمتر است. ساقه راست یا دارای انحنا و کرک دار و زبانک به طول 1 تا 5 میلی متر است. برگ ها به رنگ سبز تیره به طول 10 تا 40 سانتی متر و عرض 4 تا 12 میلی متر و دارای دندانه هایی به طول 1 تا 6 میلی متر می باشد. گل آذین خوشه مرکب به طول 10 تا 40 سانتی متر و سنبلچه آن به طول 7/1 تا 5/2 میلی متر و در هر سنبلچه 2 تا 3 گل وجود دارد. محور سنبلچه کرک دار یا بدون کرک می باشد. پوشه نوک تیز و دارای 7 تا 11 رگه، کرک های کالوس به طول 40 میلیمتر، پوشینک به طول 5/1 تا 2 سانتی متر، سبز تیره، چرمی، بدون کرک یا کرک دار در نیمه پایینی و در رأس دارای 2 تا 4 دندانه کوتاه و دارای 2 تا 3 ریشک و طول ریشک 2 تا 4 سانتی متر، خمیده و پیچ خورده است. دانه به طول 6 تا 8 میلی متر و معمولاً به وزن 11 تا 18 میلی گرم می باشد.

    • Previous
    • Next

    چرخه زندگی یولاف وحشی:

    علف های هرز برای عوامل محیطی رشد با گیاهان رقابت می‌کنند. محیط رشد گیاه را تغییر می‌دهند و باعث کاهش عملکرد می‌گردند. علف های هرز باریک برگ به دلیل چرخه زندگی مشابه گندم و جو، قدرت رقابت بالاتری دارند. هر بوته یولاف وحشی بیش از 20 پنجه و 1500 دانه تولید می کند. گل ها در مزرعه از اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت قابل رویت می باشند. بذرها در پاییز و بهار جوانه می‌زنند. یولاف وحشی به دلیل توان بیشتری که در گسترش ریشه نسبت به گندم و جو دارد، رقابت بالایی نسبت به دیگر علف های هرز باریک برگ با آنها دارد.

      • Previous
      • Next

      کنترل:

      کنترل زراعی

      مؤثرترین روش کنترل غیر شیمیایی تناوب و عملیات خاک ورزی می باشد. بعد از برداشت غلات در اوایل تابستان شخم عمیق و آماده سازی بستر کاشت می تواند شرایط خوبی را برای جوانه زنی یولاف وحشی فراهم کند و بانک بذر را به طور قابل توجهی کاهش داده و قبل از به گل رفتن آن استفاده از علف کش گلیفوسیت بسیار مؤثر است. کشت گیاهان علوفه ای مانند شبدر در تناوب باعث کاهش چشمگیر یولاف وحشی می شود. عصاره موجود در ساقه و بافت زنده گندم باعث کاهش قابل توجیح زیست توده، کربوهیدرات و پروتئین یولاف وحشی می شود.

      کنترل بیولوژیکی:

      عوامل بیماریزای قارچی که باعث کنترل یولاف وحشی می شود شامل Erysiphe graminis f.sp. avenae، Puccinia coronata، P. coronata f.sp. avenae، P. graminis، P. recondita، Pyrenophora و نماتدها یا اسیدهای هیدروکسامیک که دارای اثر آللوپاتیکی هستند.

      کنترل شیمیایی:

      علف کش های بسیار زیادی برای کنترل یولاف وحشی معرفی شده‌اندکه برخی از آنها شامل ایمازامتابنزن-متیل، پروپانیل، پیریدات، دیکلوفوپ- متیل، فلوم پروپ ام- ایزوپروپیل،لینوران، متابنزن متیل می باشد.

      منبع: کتاب مدیریت تلفیقی علفهای هرز در مزارع گندم و جو

      نویسنده: دکترشوربلال

        • Previous
        • Next

        Propanil

        • https://damoonltd.ir/

        ترویج و آموزش کشاورزی...
        ما را در سایت ترویج و آموزش کشاورزی دنبال می کنید

        برچسب : نویسنده : arazmjoo بازدید : 43 تاريخ : دوشنبه 6 آذر 1402 ساعت: 9:55