ارقام جو ایرانی

ساخت وبلاگ
5- رقم زرجو-

 این رقم از میان توده های بومی همدان انتخاب و پس از طی مراحل مقایسه عملکرد و ارزیابی سازگاری در سال 1328 نامگذاری گردید. این رقم بهاره- پاییزه(بینابین)، رقمی نسبتا متحمل به خشکی و سرما و مقاوم به شوری و حرارت محیط بوده و در دیمزارهای مناطق معتدل و سردسیر کشور کشت می شود. دانه این رقم حاوی 13 درصد پروتئین می باشد.

 مشخصات زراعی و فنوتیپی- متوسط عملکرد 4/78 تن درهکتاربوده است. ارتفاع رقم زرجو متوسط (ارتفاع ساقه 95 سانتیمتر) و حساس به خوابیدگی است. این رقم نیمه دیررس و نسبتا متحمل به ریزش دانه بوده و رنگ دانه زرد می باشد. تیپ سنبله این رقم 6 ردیفه بوده و متوسط وزن هزاردانه 42 گرم می باشد. این رقم نسبت به بیماری سفیدک و زنگ حساس می باشد.

6- رقم گوهرجو-

 این رقم از میان توده های بومی چوبک همدان انتخاب و در سال 1338 نامگذاری گردید. این رقم نیمه بهاره، رقمی نسبتا حساس به سرما بوده و در مناطق معتدل کشور کشت می شود. در مناطقی که زمستان طولانی ندارند، می توان بصورت پاییزه کشت نمود. دانه این رقم حاوی 14 درصد پروتئین می باشد.

 مشخصات زراعی و فنوتیپی- متوسط عملکرد 4/89 تن درهکتاربوده است. ارتفاع رقم گوهرجومتوسط  (ارتفاع ساقه 95 سانتیمتر) و حساس به خوابیدگی است. این رقم متوسط رس و نسبتا متحمل به ریزش دانه بوده و رنگ دانه زرد تیره می باشد. تیپ سنبله این رقم 6 ردیفه بوده و متوسط وزن هزاردانه 43 گرم می باشد. این رقم نسبت به بیماری سفیدک و زنگ حساس می باشد.

7- رقم ارم- 

 این رقم از میان توده های بومی بجنورد انتخاب و در سال 1341 نامگذاری گردید. این رقم بهاره، رقمی متحمل به گرمای آخر فصل زراعی بوده و در مناطق گرمسیر کشور (بخصوص استان فارس) کشت می شود. دانه این رقم حاوی 12/5 درصد پروتئین می باشد.

 مشخصات زراعی و فنوتیپی- متوسط عملکرد 7/4 تن درهکتاربوده است. جو ارم، رقمی نیمه کوتاه ( متوسط ارتفاع ساقه 80 سانتیمتر) و نیمه حساس به خوابیدگی است. این رقم نیمه زودرس و نیمه مقاوم به ریزش دانه بوده و رنگ دانه زرد روشن می باشد. تیپ سنبله این رقم 6 ردیفه بوده و متوسط وزن هزاردانه 41 گرم می باشد. این رقم نسبت به بیماری قارچی برگ  حساس می باشد.

8- رقم گرگان 4-

این رقم با شجره Herta از کشور سوئد دریافت شده و در سال 1341 نامگذاری گردید. این رقم نیمه بهاره، رقمی متحمل به خشکی و گرمای آخرفصل بوده و در مناطقی چون گرگان- مازندران و مغان کشت می شود. دانه این رقم حاوی 14 درصد پروتئین می باشد.

 مشخصات زراعی و فنوتیپی- متوسط عملکرد 3/62 تن درهکتاربوده است. این رقم پاکوتاه(ارتفاع ساقه 65 سانتیمتر) و نیمه مقاوم به خوابیدگی است. رقم گرگان4، زود رس و نسبتا حساس به ریزش دانه بوده و رنگ دانه زرد روشن می باشد. تیپ سنبله این رقم دو ردیفه بوده و متوسط وزن هزاردانه 45 گرم می باشد. این رقم نسبت به انواع زنگها مقاوم است.

9- رقم والفجر-

 این رقم ازکشور مصر دریافت و پس از طی مراحل مقایسه عملکرد و ارزیابی سازگاری درسال 1364 نامگذاری گردید. این رقم بینابین، رقمی نیمه مقاوم به سرما بوده و در مناطق معتدل سرد با بهار طولانی کشت می شود. دانه این رقم حاوی 12/5 درصد پروتئین می باشد.

 مشخصات زراعی و فنوتیپی- متوسط عملکرد 6/5 تن درهکتاربوده است. این رقم پابلند (ارتفاع ساقه 110 سانتیمتر) و نیمه حساس به خوابیدگی است. رقم والفجر، نیمه زود رس و نسبتا حساس به ریزش دانه بوده و رنگ دانه روشن می باشد. تیپ سنبله این رقم 6 ردیفه بوده و متوسط وزن هزاردانه 42 گرم می باشد. این رقم نسبت به بیماری سفیدک حقیقی نیمه مقاوم می باشد.

10- جو ارس-

این رقم با شجره Star، از میان توده های ارسالی سازمان فائو، انتخاب و در سال 1370 نامگذاری گردید. این رقم زمستانه، رقمی مقاوم به سرما بوده و در مناطق مرتفع سردسیرکشت می شود. دانه این رقم حاوی 11/5 درصد پروتئین می باشد.

 مشخصات زراعی و فنوتیپی- متوسط عملکرد 6/5 تن درهکتاربوده است. جو ارس، رقمی پابلند (متوسط ارتفاع ساقه 105 سانتیمتر) و مقاوم به خوابیدگی است. این رقم دیررس و نیمه حساس به ریزش دانه بوده و رنگ دانه روشن می باشد. تیپ سنبله این رقم 6 ردیفه بوده و متوسط وزن هزاردانه41 گرم می باشد. این رقم نسبت به بیماری سفیدک مقاوم و نسبت به بیماری لکه قهوه ای نیمه مقاوم می باشد.

11- رقم ریحان-

این رقم از میان توده های ارسالی توسط سازمان ایکاردا، انتخاب و در سال 1373 نامگذاری گردید. این رقم بهاره، رقمی نیمه حساس به سرما بوده و در مناطق معتدل و معتدل گرم کشت می شود. دانه این رقم حاوی 13 درصد پروتئین می باشد.

 مشخصات زراعی و فنوتیپی- متوسط عملکرد 7/5 تن درهکتاربوده است. جو ریحان، رقمی با ارتفاع متوسط ( متوسط ارتفاع ساقه 97/5 سانتیمتر) و نیمه مقاوم به خوابیدگی است. این رقم زودرس و نیمه مقاوم به ریزش دانه بوده و رنگ دانه روشن می باشد. تیپ سنبله این رقم 6 ردیفه بوده و متوسط وزن هزاردانه 43 گرم می باشد. این رقم نسبت به بیماری سفیدک حقیقی، لکه برگ نواری و زنگ قهوه ای نیمه مقاوم می باشد.

12- رقم صحرا-

این رقم از میان توده های ارسالی توسط سازمان سیمیت، انتخاب و پس از طی مراحل مقایسه عملکرد و ارزیابی سازگاری درسال 1382 نامگذاری گردید. این رقم بینابین، رقمی مقاوم به حرارت محیط بوده و در مناطق گرم شمال(گرگان، گنبد و...) کشت می شود. دانه این رقم حاوی 12 درصد پروتئین می باشد.

 مشخصات زراعی و فنوتیپی- متوسط عملکرد 5/25 تن درهکتاربوده است. جو صحرا، رقمی با ارتفاع متوسط( متوسط ارتفاع ساقه 97/5 سانتیمتر) و مقاوم به خوابیدگی است. این رقم زودرس و مقاوم به ریزش دانه بوده و رنگ دانه روشن می باشد. تیپ سنبله این رقم 6 ردیفه بوده و متوسط وزن هزاردانه 44 گرم می باشد. این رقم نسبت به بیماری سفیدک حقیقی و لکه  قهوه ای برگ نیمه مقاوم می باشد.

از دیگر ارقام جو، می توان به ارقام سینا، کالیفرنی و آرامیر اشاره کرد.

http://breeder.blogfa.com

:: موضوعات مرتبط: گیاهان زراعی، غلات

ترویج و آموزش کشاورزی...
ما را در سایت ترویج و آموزش کشاورزی دنبال می کنید

برچسب : ارقام,ایرانی, نویسنده : arazmjoo بازدید : 249 تاريخ : چهارشنبه 25 مرداد 1396 ساعت: 4:13